Hvis du elsker at barrikadere dig i sofaen med en god krimi og te og småkager, så er du ikke den eneste. Mange danskere elsker at tilbringe deres fridage i selskab med en spændende bog. Gerne med en spændende handling, der kan tage en langt væk fra hverdagens problemer og stress og jag. Det er hyggeligt at sidde trygt hjemme i sin sofa og læse om alle mulige dramaer og mysterier, og gætte med, når en forbrydelse skal opklares. 

Polarcirklen mødes fire af fem kvinder fra en læsegruppe efter 40 år. Den femte forsvandt 40 år tidligere, men er nu blevet fundet halshugget og indmuret i en bropille. Wiking Stormberg, som flere af kvinderne dengang var forelskede i, er nu blevet chef i det lokale politi og skal lede efterforskningen af forbrydelsen. Alle bliver suget ind i et drama, hvor smertelige minder fra dengang vækkes til live igen. Alle er chokerede og bliver præget for livet af denne historie.

Spændende læsning

Polarcirklen er første bind i en serie på tre, skrevet af den svenske forfatter Liza Marklund, som er kendt over hel af skandinavien for sine kriminalromaner. Trilogien udspiller sig i byen Stenträsk i Norrbotten i Sverige. Og der er lagt i kakkelovnen med stor spænding og meget mystik med dette første bind. Det bliver spændende at læse de næste.

Med Polarcirklen tager Liza Marklund altså fat på endnu en serie spændende romaner fra Sverige, hvor kriminalgåder og personlige forviklinger er en stor del af historien, der driver værket. Ud over Polarcirklen har hun skrevet et hav af meget roste romaner, som bliver læst over hele norden af en begejstret fanskare.

Perfekt til en søndag i sofaen

Polarcirklen er således blot den seneste i en lang perlerække af spændende bøger af denne forfatter. Du kan finde et stort udvalg af Liza Marklunds romaner hos Bog & Idé. Både online og i de fysiske butikker. Det er altid spændende læsning fra første side til sidste punktum, så du kan roligt sætte en søndag af til projektet. Glem ikke småkagerne og kaffen, selvom det kan være svært at give slip på bogen.