Den ultimative guide til køb af brugt bil fra en forhandler

Du står over for mange udfordringer når du skal købe enten en ny eller brugt bil. Det afhænger af den model du gerne vil have, hvor stort dit budget er, størrelsen på din familie og de valgmuligheder der er.

Hvis du har en ide om den rette bil, så vil en lille undersøgelse af værdien af bilen på dagens marked, kunne hjælpe dig når du kontakter en forhandler. En hurtig måde at gøre dette på er ved at bruge en gratis service som Autouncle.dk

Dette kan gøres ved at checke internettet eller se i de lokale aviser, før du tager ud til de forskellige forhandlere i området, for at sammenligne priser.

Hvis den ideelle bil ikke er til rådighed på stedet, så fortæl forhandleren om det, disse mennesker kan hjælpe ved at se efter den bestemte model eller tilbyde en bil der er lig dit valg.

Da forhandlere ofte vil af med deres biler hurtigt, er det også muligt at få et godt tilbud på dem der er til rådighed, så længe de opfylder dine krav.

De fleste biler har en servicebog. Køberen skal bede forhandleren om at se den og hvis den ikke forefindes, så bør man kontakte den forhandler eller det værksted, hvor det meste af arbejdet er blevet udført. 

Køberen har ret til at se en kopi af forhandlerens garanti. For at være sikker, kan du også spørge om der følger en service kontrakt med, når man køber en brugt bil. Denne kontrakt der tilbydes af forhandleren, kan måske dække fabrikantens garanti, der kan koste ekstra.

Da garantien normalt følger med når man køber en brugt bil, mens service kontrakten ikke gør, er det bedst at finde ud af hvad du har til rådighed, ved at stille nogle spørgsmål;

  • Hvad er forskellen på dækningen i garantien og i service kontrakten?
  • Hvilke reparationer er dækket?
  • Er regelmæssig vedligeholdelse dækket?
  • Hvem betaler for arbejdskraft og dele hvis bilen bringes til forhandleren?
  • Hvem er autoriseret til at fortage reparationer og hvor?
  • Hvor lang løbetid har service kontrakten?
  • Hvad er politikken for annullering og tilbagebetaling?

At kun se på bilen vil ikke give nogen information, hvis bilen er i god stand. Den skal prøvekøres under forskellige vejforhold, såsom motorvej eller bytrafik.

Da de fleste mennesker ikke har så stor viden om biler, er det tilrådeligt at bringe bilen til en pålidelig mekanikker, for en ordentlig gennemgang.


Udgivet

i

af

Tags: